19:00

BK Walldia

Referat: Våxtorps BoIS - BK Walldia

Våxtorps BOIS - BK Walldia 210618

Som jag inför matchen förutspådde att det skulle bli en het tillställningen, infriades också - både tempmässigt och intensitetsmässigt.

Walldia kom till match med en del återbud, bl.a fick Bolmgren kasta in handduken p.g.a sjukdom, och 2 av Juniorerna, Antonio och Victor var kallade.

Det var viktigt att Walldia tar en seger i denna omgången för att hänga på serietoppen och visa resten av lagen i serien att det inte räcker att gå ut och kämpa för att besegra oss. Walldia måste visa att det även behövs kvalitet för att ta alla poängen.

Det dracks mycket under uppvärmningen vilket var viktigt för att inte tappa kraft i slutet av matchen.
Temperaturen låg på strax under 30 grader och solen gassade rakt in i avbytarbåsen, det var behagligare att sitta utanför båsen.
En hel del supportrar från båda lagen hade hittat till Våxtorps IP. Dagens domare Josip Tukaric blåser till spel.

Walldias startuppställning:
Dino
Robban – Manne - Ludde – Zett
MP – Buj – Ibbe – Nderim
HP – Kenan
Lucas, Antonio, Victor, Sakhi

Det är hemmalaget som står för första farligheten efter 4 min när en vittröja dribblar sig förbi sin bevakare i Walldias högerförsvar, men i sista stund får Walldianen undan bollen.

Hemmalaget ligger ganska högt och det ger Walldia bra ytor vid omställningar.
Hannes får två bra tillfällen runt 10 spelade, första tillfället skjuter han över och andra möjligheten lobbar han målvakten men bollen går även över ribban.

Det är gästande Walldia som har tagit över. Även Nderim får en bra möjlighet som målvakten i hemmaburen Daniel Evans gör en strålande räddning på.

Nu hade klockan tickat fram 22 min till den aviserade drickapausen.

Drycken verkade ha gjort bäst nytta hos de blåklädda gästerna.

Det är nämligen Walldia som tar ledningen i 31 min när Bujar slår en frispark från högerkanten som skarvas i mål av Kenan Ramadani (0-1)

2 minuter senare var det dags igen och det är Nderim Peci som med ett distansskott efter förarbete av Hannes utökar Walldias ledning till 0-2.

Det känns betryggande för Walldia att skaffa sig en ledning strax innan pausvila, men hemmalaget ska reducera i 40 min när Ludvig Croon smidigt glider igenom Walldias försvarslinjer och gör 1-2.

Tuppen växer hos hemmalaget och man skapar en del andra halvchanser de sista minuterna av första halvlek.

Walldia håller undan och behåller sin 2-1 ledning till pausvilan då det mest handlade om att dricka vatten och gjuta mod i Walldianerna och få dem att inse att man varit det bästa laget under första halvlek även om BOIS också hade haft ”sina” stunder.

Andra halvlek:

Hannes brukar ju göra mål och hittills i denna matchen hade han inte lyckats. Evans i Bois kassen hade så långt haft att göra och han fick visa sig på styva linan en gång till när Hannes kommer fri men blir snuvad när Evans gör en strålande parad i 48 min.

Matchen står nu och väger och frågan är om hemmalaget ska lyckas kvittera eller Walldia ska utöka ledningen.
BOIS satsar nu allt framåt och är på vippen flera gånger att överlista Dino i Walldiakassen, men han är omutlig.
Nu börjar både Walldia och BOIS att göra spelarbyten.

Manne i Walldias backlinje byter och in kommer Lucas Alsbjär.
Även Bujar på mittfältet byter och in kommer Antonio på högerkanten.

Även Victor och Sakhi kommer så småningom in och det blir en injektion för Walldia framåt och man är riktigt nära att utöka ledningen några gånger.

Mål framåt signerat bytena blir det också när Antonio på ett förtjänstfullt sätt tar sig fram på högerkanten och spelar in till Hannes framför mål som trycker in 1-3.

Det var en extra tändning för Walldia som utökar till 1-4 minuten efter när Ibbe assisterad av Kenan gör sitt första mål i Walldia.

1-4 och 64 spelade minuter, nästan en halvtimme kvar och BOIS som aldrig ger sig, det skulle bli jobbiga minuter.
Sakhi har nu också kommit in och bytt av Nderim Nu var alla avbytare i Walldia innan och det behövdes för
hemmalaget öste in långa bilar och satte press på Walldia.
Värre blev det 3 minuter senare när Jesper Nilsson Öhrn på egen hand tar sig igenom och reducerar till 2-4.
BOIS sökte också frisparkar och där gjorde Walldia ibland fel genom att backa för långt och därmed öka ytan för BOIS att agera på.

Walldia skapar också några möjligheter sista kvarten men det blir bara nära. Dino i Walldiakassen agerar också med
pondus och släpper inte till några riktigt farliga tillfällen.
Walldia håller undan ock bärgar en viktig seger.

Sammanfattning:

En mycket viktig seger mot en trolig kandidat i serietoppen som jag tror kommer att hamna på övre halvan
av serien. Många i Walldia visar att det krävs mycket för att BKW inte ska tillhöra serietoppen när vi summerar i oktober.
Våxtorp BOIS - BKW 210618

33 min 0-1 Kenan (Buj)
35 min 0-1 Nderim (Hannes)
40 min 1-2 L Croona
63 min 1-3 Hannes (Antonio)
65 min 1-4 Ibbe (Kenan)
67 min 2-4 Jesper Nilsson Öhrn